Coronavirus: hisenda "rectifica"

Coronavirus: hisenda “rectifica”

Després de les pressions de les patronals, cambres de comerç i altres col·lectius empresarials demanant reiteradament una moratòria dels terminis de presentació dels impostos trimestrals estatals mentre duri la situació d’estat d’alarma, Hisenda rectifica parcialment.

Avui s’ha publicat al BOE el reial decret-llei aprovat ahir pel consell de ministres, una mesura que arriba una mica tard, ja que molts autònoms i pimes ja havien fet mans i mànigues per recopilar tota la informació tributària del primer trimestre i fins i tot, moltes ja havien presentat els impostos corresponents. Hisenda amplia el termini un mes per presentar els impostos trimestrals del primer trimestre del 2020. És a dir, enlloc de finalitzar la presentació dels impostos al dia 20 d’Abril, excepcionalment, finalitzarà al dia 20 de Maig.

Aquesta mesura suposa, també, que les domiciliacions dels impostos a pagar que finalitzaven al dia 15 d’Abril, s’ampliï el període de domiciliació fins al dia 15 de Maig. Tots els autònoms i pimes que ja havien presentat i domiciliat els seus impostos a pagar, també se’ls girarà els càrrecs de domiciliació al dia 20 de Maig. Pel que fa als autònoms i pimes que ja havien sol·licitat l’ajornament, el termini de pagament ajornat també s’ampliarà un mes. És a dir, si havien de pagar els impostos ajornats al dia 20 de Juliol, ara serà al 20 d’Agost.

Tot i això, només els autònoms i pimes que no superin els 600.000€ de facturació anual durant l’any 2019 es podran beneficiar d’aquesta ampliació en la presentació dels impostos del trimestre. Deixant a la resta de petites empreses fora d’aquesta flexibilització.

Membres de:

logo-colegi-economistes.png

Partners tecnològics: