Cupons a l’exportació

Avui comença el termini per sol·licitar els cupons a la internacionalització que ofereix ACCIÓ, la Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya. Aquests cupons estan dirigits a empreses que volen començar a exportar o tenen poca experiència exportadora, oferint un ajut econòmic que pot arribar als 4.000 euros.

Gràcies aquest ajut, pots reduir el cost d’obrir nous mercats a l’estranger mitjançant un expert en el país en el qual vols exportar, tot un luxe que molts cops està fora de l’abast de les pimes.

Abans de començar l’aventura de la internacionalització de la teva empresa, a part de tenir la comptabilitat al dia i endreçada, és necessari tenir un pla de negoci o viabilitat per evitar ensurts en un futur. Realitzar aquest pla de negoci, t’ajudarà a fer una previsió d’ingressos en el nou mercat, així com una previsió dels costos extres que comportarà.

Introduir-te a un nou mercat, suposa una reestructuració de la capacitat productiva de l’empresa que pot comportar la contractació de més personal, adquisició de nova maquinària o un espai físic més ampli i adequat a les noves necessitats.

Tots aquests elements s’han de tenir en compte no només per adequar la nova capacitat productiva sinó també per determinar el cost de la inversió no cobert per l’ajut econòmic que t’ofereix el cupó a l’exportació.

En definitiva, un pla de negoci és indispensable abans d’encarar qualsevol nou projecte per tal d’evitar imprevistos no desitjats. A la vegada que t’ajudarà a definir millor l’estratègia empresarial de futur.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *