El nostre model de “controller” europeu vs l’anglosaxó

Per a la periòdica presa de decisions, les empreses compten amb la feina dels controllers. Aquesta figura, té dos enfocaments diferents segons el model anglosaxó o l’europeu. Aquest darrer és amb quin nosaltres, des d’At business, ens identifiquem. 

Per la seva banda, el controller anglosaxó es situa dins de l’àrea administrativa i financera de l’organigrama de l’empresa. Les seves funcions inclou l’analista de dades i són equiparables a l’auditor intern actuant com a fiscalitzador de comptes, assimilable a la visió que tenim dels men in black, que controlen tots i cadascun dels moviments dineraris de la societat. La seva posició no té cap funció executiva, ja que depèn directament de la direcció financera i actua com al seu braç armat.

Per altra banda,  el controller europeu esdevé un facilitador per a les diferents àrees funcionals de l’empresa. Sense prendre les decisions, aconsegueix i resumeix les dades pròpies de la companyia, per tal de quantificar i si pot ser establint un quadre de comandament, que permet disposar d’arguments sòlids per la presa periòdica i puntual de decisions en consonància amb l’estratègia de l’empresa. 

Per exercir aquesta funció, és obvi que la persona ha de treballar conjuntament amb la direcció de l’empresa per poder conèixer els valors i trets característics de la societat i el seu mercat i així poder entendre la rellevància i significat dels indicadors. En definitiva, la seva funció tindrà més entitat pròpia, com un adjunt a gerència

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *